A Tompa László Általános Iskolában a környezettudatosságra nevelés egyike a legfontosabb nevelési célkitűzéseknek. A szelektív hulladékgyűjtés mellett immár 15 éve minden tavasszal megszervezzük a Föld napja nevű tevékenységsorozatot. Ebbe az egész napos programba az V-VIII osztály egésze bekapcsolódik, hisz mindenki talál képességeinek megfelelő tevékenységet. A központi téma a környezettudatos életmód, így a fénykép kompozíciók, a különböző technikákkal készített plakátok, a vetélkedők, valamint a „hulladékszobrok” készítése terén egyaránt megmutathatják tanulóink tudásukat és alkotói készségüket.

Így történt ez idén is, amikor április 23-án iskolánk udvara megtelt alkotni vágyó gyerekekkel. Idén több mint 100 tanuló kapcsolódott be a ragyogó napsütésben és szabad levegőn megszervezett plakát rajzoló versenybe, majd az érdekes kisfilmek segítségével lebonyolított környezetvédelmi vetélkedőbe. Az előzetesen elkészített fénykép kollázsok és a „hulladékszobrok” is kiállításra kerültek, ahogy a helyszínen készített plakátok is. Aki nem vett részt a vetélkedőn, az a Földünk élővilágáról tekinthetett meg egy természetfilmet.

 

A legaktívabb és legügyesebb tanulók a könyvjutalmon túl egy kiránduláson vehetnek részt június 5-én (a Környezetvédelmi világnapon), amikor a parajdi Sószorost és a szovátai Medve-tót tekinthetik meg, hogy ne csak a nagyvilág, de szűkebb környezetünk természeti kincseivel is megismerkedhessenek.

 

A „Zöld Föld” nevű projekt anyagi hátterét idén az iskola alapítványa, a Tompa László Alapítvány a Polgármesteri Hivataltól pályázati úton elnyert összegből biztosította.