A Gyermekmosoly – délutáni oktatás a Hargita Megyei Tanács által finanszírozott program volt.

 

A program során tanulóink változatos délutáni tevékenységeken vehettek részt:játékos tanulás, fejlesztő játékok, furulya oktatás, kerékpározás, helyes közlekedésre nevelés, játékos matek szorobán használatával.

 

A projekt egy rozsnyói kirándulással zárult, a gyerekek nagy örömére.

 

“Véget ért a program, folytatódik a program. „Kreatív, ötletes és játékos, ami nagyon fontos még az ilyen korú gyerekeknél” – ezt írta az egyik szülő, amikor a Tompa László Általános Iskola pedagógusai kérdőíves módszerrel mérték fel a „Gyermekmosoly” program sikerességét. Kiderült, hogy a megyei tanács által támogatott „délutáni iskola” teljes mértékben elnyerte a szülők elégedettségét, tetszését. Többen is kiemelték, hogy az egyik legfontosabb hozadéka a délutáni programnak, hogy a gyerekek sok időt tölthetnek együtt, és a csapatépítő játékoknak, tevékenységeknek köszönhetően együttműködő közösséggé váltak. Nagyon sokan a sok szabadtéri játékot, a közlekedési oktatást is a program pozitívumai közé sorolták, és majdnem mindannyian a foglalkozásokon uralkodó jó hangulatot hangsúlyozták. A Gyermekmosoly program a tanév elejétől november közepéig tartott, és egy, a barcarozsnyói Dinó-parkba történő kirándulással ért véget. Igazából az ingyenes délutáni foglalkozás tovább folytatódik a benne résztvevő pedagógusok önkéntes munkájának köszönhetően, a megyei tanács pályázatán elnyert pénzt (1300 lej) tulajdonképpen a kirándulásra, és a program „erősítésére” költötték el. A „délutáni iskolába” három osztály jár.”

 

Asztalos Ágnes

 

Kapcsolódó tartalmak:

Gyermekmosoly – délutáni oktatás a megyei tanács támogatásával : http://hargitanepe.eu/g-yermekmosoly-delutani-oktatas-a-megyei-tanacs-tamogatasaval/

Facebook oldal: https://www.facebook.com/delutanioktatas.gyermekmosoly